ÚvodBlogTrénujte golf v zimě alespoň minutu denně!

Trénujte golf v zimě alespoň minutu denně!

Většina rekreačních golfistů odloží při prvním chladém dni golfové hole do kumbálu a vytáhne je zase, až když teploty vystoupí alespoň na deset stupnů. I přesto, že nebudete hrát na hřišti, nebo se vám nechce do indooru, mám pro vás řešení jak se přes zimu v golfu zlepšit.

Stačí vám na trénink opravdu jen jedna či pár minut denně či každý druhý den. V podstatě nebudete potřebovat kromě patru žádnou jinou pomůcku.

Tělo si potřebuje neustále procvičovat pohyby, které má dělat přesně a co nejlépe. Stejně jako klavírní virtuóz potřebuje stále trénovat prsty, aby mu tzv. neztuhly, tak i golfisté by měli trénovat tělo, aby si pamatovalo ideální golfový pohyb. Navíc vám tak nebude trvat několik týdnů na jaře, než se dostanete do ideální formy. A jak tedy trénovat doma, abyste se udrželi ve formě nebo se dokonce v následující sezóně zlepšili?

  1. Patování

Stačí vám patr, jeden míček a malá sklenička. Položte si skleničku hrdlem směrem proti míčku, který si můžete umístit do vámi zvolené vzdálenosti a následně se snažte míček dostat do hrníčku. To vás naučí trefovat střed jamky a vy tak další sezónu budete patovat daleko jistěji a mnohem lépe.

Pokud byste chtěli použít pomůcku na patován,í tak doporučujeme moderní golfovou jamku, která vám bude skvělým pomocníkem.