ÚvodBlogMáte jen 10 minut před startem kola? Možná pomůže pár tipů, jak se dostat do tempa

Máte jen 10 minut před startem kola? Možná pomůže pár tipů, jak se dostat do tempa

V dokonalém světě dorazí každý golfista na hřiště s dostatečným časovým předstihem, aby se před začátkem kola správně rozhýbal, odpálil pár ran a načerpal energii před hrou. Bohužel v dokonalém světě nežijeme.

Někdy z pracovních, jindy z rodinných důvodů nedorazíme prostě včas. Nebo do hry vstoupí jiné faktory. Zkrátka na to rozhýbat se před začátkem kola příliš času nezbyde.
Začít ale kolo ve spěchu, nervózní a nedostatečně rozhýbaný přinese téměř jistě pouze špatné kolo. Nabízíme vám několik tipů na to, jak zvládnout nejnutnější rozcvičení během deseti minut. Určitě pak rozehrajete kolo v lepší pohodě.

Pokud nehrajete golf v obuvi s ocelovými spiky, obujte si golfové boty už při odchodu z domova. Ušetříte tím trochu času po příjezdu a můžete se okamžitě „ponořit" do rozcvičení.

Pomalu se rozhýbejte. Začněte několika pomalejšími cvičnými švihy, abyste se uvolnili a zároveň se nezranili. Postupně přidávejte na intenzitě a snažte se napodobovat váš golfový úder.
Postupně si procvičte švihy se všemi holemi v bagu. Nejlépe od sand wedge, přes kratší a delší železa až po hybrid, dřeva a nakonec driver. A vždycky postupujte od lehkého, třeba i polovičního švihu až po plný, ale stále uvolněný švih. Tak abyste získali ze svého švihu ten nejlepší pocit.

Rozhodně si dejte pár patů na greenu, abyste získali cit pro rychlost míčku a délku patů. Proto si vyzkoušejte paty ze kopce i do kopce, abyste cítili ten rozdíl. V tu chvíli není důležité, zda na cvičném greenu míček pošlete do jamky, nebo ne.

Dejte si ještě před prvním odpalem něco malého k snědku, napijte se. Po rychlém zahřátí je důležité doplnit „palivo" a energii. A totéž dělejte i v průběhu kola. Pomůže to udržet dobrou energii při hře. Pokud se vaše tělo unaví, vaše mysl ho bude následovat. A na hře se to projeví.

Deset minut uteče hodně rychle, ale pokud vše stihnete, bude vaše tělo připravené. Jediné, co ještě zbývá, je zklidnění mysli. Takže se při chůzi k prvnímu odpališti nadechněte, trochu zpomalte a vyčistěte mysl. S čistou myslí určitě zvládnete první odpal lépe.